Rfid-läsare för USB-kontakten

(Foto: Nordic ID) Rfid-läsaren Stix är avsedd för protokollet EPC. (Foto: Nordic ID) Rfid-läsaren Stix är avsedd för protokollet EPC.

Nordic ID har utvecklat en rfid-läsare som är gjord för att pluggas in i datorns eller surfplattans USB-kontakt. Stix, som den kompakt byggda läsaren kallas, arbetar inom UHF-området.

Stix använder det radiobaserade protokollet EPC Class 1 Gen 2 som ursprungligen utvecklades för detaljhandeln, men som också fått bred användning på logistikområdet.

Läsavståndet är omkring en meter. Nordic ID har byggt in sin beprövade rfid-motor i komponenten. Några funktioner är att den kan läsa flera rfid-etiketter samtidigt och den också kan avaktivera rfid-etiketter, exempelvis vid köp.

Tillverkaren uppger att installationen är mycket enkel. Några användningsområden som företaget pekar ut är datorbaserade kassaapparater och informationskiosker.

Publicerad 2013-04-04 16:49

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!