Rfid-läsare för USB-kontakten

(Foto: Nordic ID) Rfid-läsaren Stix är avsedd för protokollet EPC. (Foto: Nordic ID) Rfid-läsaren Stix är avsedd för protokollet EPC.

Nordic ID har utvecklat en rfid-läsare som är gjord för att pluggas in i datorns eller surfplattans USB-kontakt. Stix, som den kompakt byggda läsaren kallas, arbetar inom UHF-området.

Stix använder det radiobaserade protokollet EPC Class 1 Gen 2 som ursprungligen utvecklades för detaljhandeln, men som också fått bred användning på logistikområdet.

Läsavståndet är omkring en meter. Nordic ID har byggt in sin beprövade rfid-motor i komponenten. Några funktioner är att den kan läsa flera rfid-etiketter samtidigt och den också kan avaktivera rfid-etiketter, exempelvis vid köp.

Tillverkaren uppger att installationen är mycket enkel. Några användningsområden som företaget pekar ut är datorbaserade kassaapparater och informationskiosker.

Publicerad 2013-04-04 16:49

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

08 jan
Transportforum
Linköping
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien
20 apr
Hannover Messe 2020
Hannover, Tyskland
19 aug