Logent tar över Hallsbergsterminalen

(Bild: Hallsbergsterminalen) Logent lägger Hallsbergsterminalen till sitt nätverk av kombiterminaler. (Bild: Hallsbergsterminalen) Logent lägger Hallsbergsterminalen till sitt nätverk av kombiterminaler.

Logent övertar verksamheten vid Hallsbergsterminalen från Hallsbergs Kommun och Green Cargo. Terminalen har direkt anslutning till Nordens största rangerbangård samt europavägarna E18/E20.

Hallsbergsterminalen är en av Sveriges största och viktigaste kombiterminaler. På terminalområdet finns  tre fullängdsspår samt en terminalbyggnad.

– Sedan länge är Hallsberg synonymt med tåganknuten logistik och verksamheten i terminalen blir därför en viktig hörnsten i Logents nätverk av intermodala godsterminaler, säger Lars-Göran Ahlberger, vd och koncernchef på Logent.

På kort tid har Logent byggt upp ett terminalnätverk med hamn- och kombiterminaler i bland annat Göteborg, Stockholm, Umeå och Sundsvall.

Green Cargos vd Mikael Stöhr konstaterar att företaget inledde satsnignen på en modern kombiterminal i Hallsberg tillsammans med kommunen för 10 år sedan.

– Terminalen fungerar väl nu och vi kan tryggt överlåta den till Logent. Det är en modern aktör med en plan för att utveckla verksamheten, samtidigt som vi kan fokusera på vår kärnverksamhet, säger Mikael Stöhr.

– Terminalen har en viktig funktion för näringslivet och regionen, varför kommunen även i fortsättningen kommer vara delaktig i utvecklingsarbetet, säger Thomas Doxryd, kommunstyrelsens ordförande i Hallsbergs Kommun. Samtliga anställda på Hallsbergsterminalen kommer erbjudas anställning hos Logent.

Publicerad 2012-12-21 17:21

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst