Logent tar över driften av Årsta

(Bild: Jernhusen) Så här kommer den utbyggda kombiterminalen i Årsta att se ut om några år. (Bild: Jernhusen) Så här kommer den utbyggda kombiterminalen i Årsta att se ut om några år.

Logent blir ny terminaloperatör av Årstaterminalen i Stockholm. Terminalen som ägs av Jernhusen står inför en tillbyggnad på 15000 kvm, värd 400 miljoner kronor.

Jernhusen satsar på att bygga ut kombiterminalen med ett nytt lager- och logistikcenter på 15 000 kvm. Till 2014 kommer terminalen också kompletteras med moderna dubbelkranar för mer effektiv hantering och för att kunna erbjuda lösningar för järnvägsbaserad logistik. Se också artikeln "Citylogistik i Årstaterminalen".

Driftavtalet som tecknats mellan Jernhusen och Logent sträcker sig fram till 2020. Terminalen är med sitt geografiska läge utmed Västra stambanan och med närheten till E4, Södra länken, Huddingevägen och Liljeholmsbron en strategisk knutpunkt i kombitrafiken.

– Årsta är redan i dag en mycket viktig terminal med stora godsvolymer. Vi har tillsammans med Logent gått igenom möjligheterna för den svenska marknaden och ser en mycket stor potential i tåganknuten logistik, säger Olle Huusko, affärsområdeschef på Jernhusen.

Logent ansvarar sedan tidigare för bland annat terminaldriften vid kombiterminalen i Sundsvall samt hamnterminaler i Göteborg och Stockholm. Michael Arvidsson är affärsområdeschef för Ports & Terminals på Logent.

–  Vi kan nu genomföra en satsning som kommer attrahera nya volymer till järnvägen och våra terminaler öppnar nya möjligheter för att erbjuda kunderna helhetslösningar, säger han.

Publicerad 2012-08-19 21:14

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst