Kilenkryssets grundare åter på vd-posten

Jan Persson (t v), grundare och styrelseordförande i Kilenkrysset tar åter rollen som koncern-vd. Jens Persson som varit vd i ett drygt år, återgår till industrin.  (Bilder: Kilenkrysset) Jan Persson (t v), grundare och styrelseordförande i Kilenkrysset tar åter rollen som koncern-vd. Jens Persson som varit vd i ett drygt år, återgår till industrin. (Bilder: Kilenkrysset)

Fastighetsbolaget Kilenkrysset, byter vd. Huvudägaren Jan Persson träder åter in på den posten. Hans brorson Jens Persson som varit vd ett drygt år avgår. Fastighetskoncernen är drivande bakom flera stora logistikområden i Mälardalsregionen.

– Vi är båda starka ledare, men med väldigt olika syn på hur verksamheten ska styras, säger Jens Persson i ett uttalande på Kilenkryssets hemsida.

Kilenkryssets grundare och huvudägare Jan Persson tackar samtidigt Jens Persson för hans insatser:

– Under hans tid som vd har han bidragit med affärs- och verksamhetsutveckling som vi kommer att ha glädje av under en lång tid framöver, säger han.

Samtidigt med att Jan Persson återgår som vd så sägs att koncernen tar ytterligare steg mot ett generationsskifte. Jan Perssons barn Stefan Persson och Annika Persson går in i företaget med mer aktiva roller.

Kilenkrysset omsätter omkring en miljard. Koncernen bygger, äger och förvaltar bostads-, industri och logistikfastigheter med tyngdpunkt i Mälardalen. Koncernen har tagit initiativet till flera stora logistikområden tillsammans med kommunerna. I koncernen finns bland annat H&M:s centrallager i Eskilstuna, DHL:s lager och en rad andra fastigheter i Rosersberg samt Altia i Brunna.

Publicerad 2019-02-07 11:15

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!