Kalmar flyttar gaffeltruckarna till Polen

Kalmar planerar att flytta sin tillverkning av gaffeltruckar från Lidhult till Cargotecs tillverkningsanläggning i Stargard i Polen inom två år. Enligt planerna kommer man att samtidigt att etablera ett affärs- innovations- och teknikcenter i Ljungby. 190 anställda berörs.

Enligt planerna kommer gaffeltruckstillverkningen i  Lidhult i att flyttas till Kalmars monteringsverksamhet i Stargard i Polen. Flytten kommer att ta cirka två år. Verksamheten i Lidhult läggs gradvis ner.

Cirka 190 anställda i Sverige skulle påverkas av förändringarna och Kalmar kommer att tillhandahålla stöd i form av kompetensutveckling och hjälp med att hitta nya arbeten. Kalmar kommer nu att inleda förhandlingar med fackföreningarna.

– Vi förstår att det blir en svår tid för medarbetarna i Lidhult. Vi måste dock säkerställa att vi fortsätter att bevara vår globala ledande ställning, säger Dan Pettersson, chef för Mobile Equipment i Kalmar.

Han säger också att företaget kommer att investera i framtiden genom att öka vår tekniska kompetens och snabba på den digitala utvecklingen. 

– Vi har starka rötter i Småland i Sverige. Det nya affärs-, innovations- och teknikcentret kommer att skapa nya jobb och affärsmöjligheter, särskilt på digitaliseringsområdet.

Kalmar har för närvarande cirka 350 anställda i Lidhult och Ljungby och cirka 320 anställda i Polen.

Publicerad 2016-03-17 10:11

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna