15 finalister deltar i årets Ifoy Award

Torwegges autotruck Torsten med påmonterad robotarm hör till de nominerade kandidaterna till Ifoy Award. (Bild: Torwegge) Torwegges autotruck Torsten med påmonterad robotarm hör till de nominerade kandidaterna till Ifoy Award. (Bild: Torwegge)

Femton produkter och system har nominerats till materialhanteringspriset Ifoy Award 2019. Bland finalisterna finns bland annat gaffeltruckar, autotruckar och IT-lösningar. För första gången finns en kategori för startupföretag.

I år konkurrerar följande företag om utmärkelsen för intralogistik: Cargometer, Combilift, Hubtex, Jungheinrich, Raymond, SAE, Still, Torwegge och Unicarriers.

Utmärkelsen delas ut sex kategorier: det är motviktstruckar, lagertruckar, autotruckar och robotar, it-lösningar, systemlösningar ”Special of the Year” samt en ny kategori för startup-företag.

Bland truckarna hör hör Unicarriers nya trehjuling TX3 till finalisterna i motviktsklassen, tillsammans med den gasdrivna S25 från Clark.

Combilift deltar med den tunga låglyftaren Combi-PPT som transporterar 8 ton. Hubtex har med sin sidlastaren Maxx. Jungheinrich tävlar med sin skjutare ETV 218i med integrerade litiumjonbatterier som är känd för Transportnytts läsare

Tre autotruckar och robotar konkurrerar också om utmärkelsen. Det är Jungheinrich med sin staplingskran STC för lådlager. Still kommer till finalen för sin automatiserade dragtruck och vagntåg LTX 50. Torwegge deltar med autotrucken Torsten som utrustats med robotarm.

Bland it-lösningarna finns Zonecontrol från Jungheinrich som beskrivs som ett radiobaserat stödsystem. Still har också nominerats med sitt nya övervakningsprogram för truckflottor, Nexxt fleet.

Cargometer har utvecklat en lösning för att mäta volym, vikt och läsa av streckkoder på truckens last under drift. Amerikanska Raymond som ingår i Toyotakoncernen deltar med en simulatorlösning för förarutbildning ”Virtual Reality Simulator”.

SAE deltar i finalen med offertverktyget 3D VR CPQ som kan användas för att konfigurera alla slag av fordonstyper.

För första gången finns en särskild kategori för produkter för startupföretag. I den deltar Proglove med sin scannande handske och dessutom Trone Seating som utvecklat en ergonomisk förarstol för truckar som automatiskt anpassar sig efter föraren.

Vilka sex företag som får ta emot utmärkelsen presenteras i högtidlig ceremoni i slutet på april. Mer information om Ifoy Award finns här.

Publicerad 2019-01-30 12:18

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!