TX Logistik höjer turtätheten för Sverigetåg

(Foto: NiKRASA-Kompetenzteam) Ett system som det på marken i den här bilden, kallat Nikrasa, ska installeras i Malmö så att semitrailrar lättare ska kunna åka tåg till och från tyska Herne. (Foto: NiKRASA-Kompetenzteam) Ett system som det på marken i den här bilden, kallat Nikrasa, ska installeras i Malmö så att semitrailrar lättare ska kunna åka tåg till och från tyska Herne.

Tyska tågtransportföretaget TX Logistik ökar antalet avgångar mellan tyska Herne och Malmö från sex per vecka till åtta. Det handlar inte minst om trailrar. Även företagets trafik mellan Lübeck och Stockholm har utvecklats.

TX Logistik vill stärka rollen för sitt nav i Herne, och hoppas bland annat på mer nordiskt gods som ska till Spanien, Frankrike och Italien. Idag består trafiken främst av vagnar som bär trailrar med alla slags konsumentvaror, enligt företaget.

Sedan februari pendlar ett av TX Logistiks intermodala tåg mellan Lübeck och Stockholms Årstaterminal tre gånger per vecka. För övrigt har företaget en länk mellan italienska Verona och danska Padborg.

TX Logistik hoppas även på tillväxt i sin trafik med stöd av det nya lyftsystemet Nikrasa. Det är en sorts platta som gör det möjligt att lyfta och fästa semitrailrar på tåg även om de inte är byggda för att utan vidare kunna lyftas med kran. Malmö är tänkt att förses med den utrustning som krävs för sådana transporter.

E-mail:
Publicerad 2015-03-27 16:25 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!