Postnord lägger ner termohanteringen i Luleå

 Henrik Holm är chef för Postnord Sveriges termoverksamhet. Henrik Holm är chef för Postnord Sveriges termoverksamhet.

Postnord Termo utökar samdistributionen av dagliga kyl- och frystransporter till ICA:s, Lidls, Willys och Coops butiker i Norrland. Men verksamheten i Luleå avvecklas och i stället blir Umeå ny utgångspunkt för termoverksamheten när antalet omlastningspunkter minskar från fem till tre.

Postnord förvärvade NKL, Nordisk Kyl Logistik AB, för drygt ett år sedan med avsikt att på sikt expandera verksamheten vidare till övriga Sverige och Norden.

- Postnord Termo är i grunden en mycket bra verksamhet med stabila kundrelationer. För att kunna genomföra den önskade expansionen behöver verksamheten vara rätt strukturerad och lönsam, vilket den inte är idag. Därför har vi i dialog med våra kunder sett över flera alternativ för att skapa en mer miljö- och kostnadseffektiv lösning och valt att kraftsamla i Umeå, säger Henrik Holm, chef för Postnord Sveriges termoverksamhet.

Förutom att Postnord Termos terminal i Luleå avvecklas och verksamheten flyttar till Umeå dirigerar Postnord Termo om de transporter som idag går genom en underleverantör via en omlastningspunkt i Överkalix.

Samtliga 34 medarbetare vid terminalen i Luleå berörs av beslutet.
Postnord Termo kommer från och med 1 november att ha anläggningar i Umeå, Sundsvall och Östersund. Från terminalen i Umeå kommer Postnord Termo dagligen att leverera livsmedel till ICAs, Lidls, Willys och Coops butiker i Norrland, från Sundsvall till Kiruna.

 
Publicerad 2014-08-08 13:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!