Postnord bygger ny paketterminal vid Helsingborg

E-handeln växer fort och ställer krav på att nätet av paketterminaler byggs ut. (Bild: Postnord) E-handeln växer fort och ställer krav på att nätet av paketterminaler byggs ut. (Bild: Postnord)

Postnord planerar en ny paket- och styckegodsterminal i Tostarps industriområde i utkanten av Helsingborg. Det blir inflyttning nästa år.

Det är främst e-handeln som driver på ökningen av paket och styckegods. Postnords E-barometer förutspår 14 procents ökning i år.

Fastighetsbolaget Catena bygger den nya terminalen och blir sedan Postnords hyresvärd. Terminalen blir cirka 18 000 kvadratmeter stor och byggs invid E4 och E6-E20.

Byggnaden kommer att inrymma både paketsortering och styckegodsterminal. Dessutom lokaliseras en distributionshubb på terminalen och blir utgångspunkt för brevbärare och chaufförer. Den kommer också att utrustas med en toppmodern paketsorteringsmaskin som är anpassad för att möta volymökningar på sikt.

Terminalen tas i drift stegvis under hösten 2020 för att ge sorteringskapacitet inför den topp i paketmängd som förväntas under Black Friday och jul 2020. 

Publicerad 2019-03-06 22:56

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun
Nor-Shipping
Ett antal lokaler i Oslo och Lillestrøm, Norge.
04 jun
04 jun