Okänd e-handelsaktör till ny logistikpark

Halvorsäng Logistikpark väntas vara färdigutvecklat inom fyra till fem år. Illustration: Castellum Halvorsäng Logistikpark väntas vara färdigutvecklat inom fyra till fem år. Illustration: Castellum

”Ledande aktör inom sitt segment” etablerar sig i Göteborgs nya logistikpark på Hisingen. 

Partnerbolaget mellan Castellum och Göteborgs Hamn som gemensamt bygger och utvecklar nya Halvorsäng Logistikpark på Hisingen har tecknat en avsiktsförklaring och ett projekteringsavtal för en 25 000 kvm stor lager- och logistikanläggning med en stor aktör — okänt vilken. 

– Det enastående läget med möjlighet att snabbt nå kunderna i Göteborgsregionen på ett effektivt sätt är vad som fällde avgörandet för kunden, som är en ledande aktör inom sitt segment, säger Hans Sahlin, logistikchef på Castellum, i ett pressmeddelande.

Den planerade anläggningen får en stomme av trä, solceller monterade på taket motsvarande en årsproduktion på 3 GWh och en väl utbyggd laddinfrastruktur för distributionsfordon. Byggstart är planerad till ”senare i år”. 

— Just nu har vi ett otroligt stort tryck och flera etableringsförfrågningar på Halvorsäng Logistikpark och många ledande företag inom olika segment förstår att detta är ett absolut premiumläge för logistiktunga aktörer, kommenterar Mariette Hilmersson, vd för Castellum Region Väst.

Halvorsäng Logistikpark ligger i omedelbar närhet till flera av Göteborgsregionens stora industrier och leverantörer. I direkt anslutning till logistikparken byggs också Nordens första ladd- och vätgasstation för tung trafik som ger möjligheter till fossilfri lastbilsdistribution.

Hela området är cirka 270 000 kvadratmeter stort. Totalt planeras sex byggnader i storlekar från 13 000 till 35 000 kvm. När hela området står klart om 4-5 år ska den sammanlagda lokalytan uppgå till 145 000 kvm. Då beräknas mellan 600 och 700 personer ha sin arbetsplats här. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-06-16 09:14 Uppdaterad torsdag, 16 juni 2022 09:14

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021