Ny vd för Götene Kyltransporter

Sven Lans tillträder sin nya vd-tjänst den 1 januari 2022.  Foto: Götene Kyltransporter Sven Lans tillträder sin nya vd-tjänst den 1 januari 2022. Foto: Götene Kyltransporter

Sven Lans har utsetts till ny vd för Götene Kyltransporter AB. Han har tidigare bland annat varit vd för redskapstillverkaren Götene Ufo. 

— Vi är väldigt glada över att presentera Sven Lans som ny VD i Götene Kyltransporter AB. Sven Lans är en ung och erfaren ledare som står för ett modernt ledarskap där delaktighet, engagemang och samarbete är viktiga ledord, kommenterar ägaren och styrelsens ordförande Ulf Johansson och fortsätter: 

— Vi skall fortsätta vår resa framåt med att vara en kvalitetsleverantör av transport- och lagerlösningar för kylda, frysta och torra varor, med god tillväxt och lönsamt, och med högsta fokus på att ha nöjda kunder och motiverade medarbetare. Och vi är övertygade att Sven Lans är rätt person för att leda detta arbete avslutar Johansson. 

Sven Lans har tidigare varit vd för kranbolaget Fassi Sverige från 2005 till slutet av 2013. Från 2014 till december 2020 var han vd för redskapstillverkaren Götene Ufo, och det senaste året har han arbetat som distriktschef för reliningföretaget Tubus System. 

— Jag känner mig väldigt hedrad, glad och motiverad att ta mig an uppdraget som VD i Götene Kyltransporter AB. Det är ett välskött och välmående bolag som står inför att ta nästa steg in i framtiden, och det ska bli kul och utmanande att få göra denna resa tillsammans med våra kunder och medarbetare, säger Sven Lans, som tillträder sin nya vd-tjänst den 1 januari 2022. 

Götene Kyltransporter är ett familjeägt transportföretag som grundades 1976. Företaget är nästan helt inriktade på kyl- och frystransporter och transporterar gods i egen regi mellan de tre stora orterna i Sverige, samtidigt som man når hela landet med samarbetspartners. Götene Kyltransporter har över 100 ekipage och cirka 280 anställda.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-12-22 08:39 Uppdaterad onsdag, 22 december 2021 09:15

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021