Ny leverantör av lagerlösningar till Sverige

Stows nya palltransportör Atlas2D. Foto: Stow Group Stows nya palltransportör Atlas2D. Foto: Stow Group

En av världens större leverantör av lagerinredningar – Stow Group – etablerar verksamhet i Sverige.

Stow Group är idag en av de större aktörerna på världsmarknaden när det gäller lagerinredningar. Huvudkontoret ligger i Belgien och företaget har cirka 1 750 medarbetare, nio fabriker i Europa och försäljningsverksamhet över hela världen.

Stow Group har hittills inte haft någon återförsäljarorganisation eller etablerat samarbete med någon aktör i Sverige. Men nu satsar man på att etablera sig på Sverigemarknaden. Exakt hur det kommer att se ut är ännu inte klart:

– Nej, det vet vi inte riktigt än. Det första steget är att vi etablerar vår närvaro i Sverige genom att vi öppnat ett kontor i Helsingborg. Det är första steget, berättar Håkan Axbarr, projektledare för Sverigesatsningen och med lång erfarenhet av logistikutvecking.

På Stows Sverigekontor i Helsingborg finns än så länge Håkan Axbarr och Andreas Bergstrand som är säljansvarig.

– Vi utgår nu från ett projektkontor. Allt som vi eller kunderna behöver tar vi från våra fabriker. Vi kommer kontakta företag och även använda det nätverk vi redan har här i Sverige, säger Håkan Axbarr.

Målet är att bygga upp en egen säljorganisation i Sverige.

– Vi vill jobba med försäljningen i egen regi.

Stow Group har under det senaste året införlivat samtliga varumärken och aktiviteter under samma namn (Stow Group) i företagsgruppen.

FAKTA Stow Group
Utvecklar och producerar lagerinredning för alla typer av gods. Både automatiserade lösningar såsom shuttlesystem och mobila pallställ samt manuella pallställ, hyllställ och entresoler.

Pierre Kjellin
Tel: 070-334 50 09

BILDEN: Håkan Axbarr (t v) och Andreas Bergstrand på Stow Group i Sverige. Foto: Stow Group

StowgroupHakanAndreas

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2020-11-12 15:05 Uppdaterad torsdag, 12 november 2020 15:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!