Minskad klimatpåverkan med Greencarriers nya transportlösning

Den nya transportlösningen kommer att ha veckovisa avgångar från Porto till Göteborg. Foto: Göteborgs Hamn (genrebild) Den nya transportlösningen kommer att ha veckovisa avgångar från Porto till Göteborg. Foto: Göteborgs Hamn (genrebild)

Greencarrier Freight Services startar en ny transportlösning kallad Portugal Nordics Short Sea. Syftet är att flytta över gods från väg till sjöfart från Iberiska halvön till Göteborg. 

Tjänsten innebär att gods från Portugal och Spanien fraktas med lastbil till Porto i Portugal, varifrån godset skeppas vidare till Göteborg via veckovisa avgångar.    

— Vi lanserar den här hållbara tjänsten som ett komplement till långväga godstransporter över Europa. Förutom att det kommer att innebära minskade utsläpp kommer det också bidra till minskad belastning på vägarna och på förarbristen. Vår ambition är att göra det enkelt för våra kunder att växla över till hållbara alternativ utan att kunden ska behöva återskapa sin leveranskedja, säger Ari Malvela, Head of Road Freight hos Greencarrier Freight Services, i ett pressmeddelande.  

Enligt Greencarrier kommer den nya tjänsten, som lanseras under kvartal fyra, att innebära en minskad lagerhållning, ökad hållbarhet och upp till 80 procent minskad klimatpåverkan.

– Har vi verkligen inte råd att vara mer hållbara? Den här logistiklösningen är en del av vårt initiativ ”Gröna lösningar” och kommer att minska vårt miljöavtryck med upp till 80 procent jämfört med om vi skulle använda vägfrakt. Ett feederfartyg kan frakta motsvarande 500 lastbilar, vilket innebär att vi minskar trycket på såväl överbelastade vägar som miljön, kommenterar Stefan Larsen, Ocean Freight Manager hos Greencarrier Freight Services Sweden.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-10-11 09:58 Uppdaterad måndag, 11 oktober 2021 10:09

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021