Maxus ska leverera 50 eltransportbilar

 Foto: Maxus Foto: Maxus

Kinesiska ellbilstillverkaren Maxus, som än så länge är ett relativt okänt märke i Sverige, ska leverera 50 eltransportbilar till företaget L&T Sverige.

I och med affären med L&T Sverige, ett företag som levererar tjänster inom fastighetsteknik, hygienservice och lokalvård, etablerar sig den kinesiska uppstickare ytterligare på den svenska marknaden.

– Vi ser ett starkt ökande intresse från svenska företag att bidra till en hållbar omställning. Modellen E-Deliver 3 som vi levererar till L&T är helt elektrisk vilket innebär att bilen är 100 procent utsläppsfri när den är i drift, säger Petter Nordesjö, Sverigechef för Maxus, i ett pressmeddelande.

Enligt Petter Nordesjö är affären med L&T är bara en i raden av pågående affärer som ska kommuniceras efter hand före årsskiftet. 

– Vi ser en fortsatt stark efterfrågan på just eltransportbilar. Marknaden ser ut att växa för varje kvartal. Det är glädjande för oss på Maxus samtidigt som det är en vinst för klimatet och miljön.

Även Erik Sundström, vd för L&T Sverige, är nöjd med affären.

– Vår affärsmodell syftar till att bidra till en cirkulär ekonomi och då är det extra viktigt med ett hållbarhetstänk i hela värdekedjan. Att köpa 50 nya eltransportbilar på ett bräde blir ett sätt att agera här och nu istället för att vänta till 2025, säger Erik Sundström i pressmeddelandet.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-10-04 11:44 Uppdaterad tisdag, 05 oktober 2021 13:52

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021