Fleaty gör ny satsning på att förmedla schaktmassor

Filip Stamenkovic är vd för det nystartade företaget Fleaty. (Bild: Fleatly) Filip Stamenkovic är vd för det nystartade företaget Fleaty. (Bild: Fleatly)

När det byggs måste mängder av jord och sten som grävs upp på ett ställe fraktas till ett annat. Här finns stora värden i smartare logistik. Det menar nystartade Fleaty som utvecklat en app för att förmedla schaktmassor. Fleaty satsar efter att NCC lagt ner en liknande tjänst.

Mobilappen Fleaty lanserades i början av året och företaget meddelar nu att man redan under maj – juli omsatt närmare fyra miljoner kronor. Därför ökar bolaget tillväxttakten genom att anställa säljare och kundservice.

Byggföretag runt om i Stockholm har under sommaren visat stort intresse med cirka 85 beställningar per vecka, skriver Fleaty i ett pressmeddelande.

– Byggindustrin är Sveriges största bransch och har därmed varit väldigt steril, säger Filip Stamenkovic Fleatys vd och grundare. Men precis som i flera branscher före vår, ser vi nu en mottaglighet för digitala lösningar som sparar resurser och onödig administration. Vår skalbara plattform är redo att digitalisera och effektivisera branschen.

Med Fleaty får beställaren sitt material levererat samma dag och kan följa transporten från upphämtning till fakturering. Fleaty sammankopplar dessutom beställare och leverantörer med återförsäljare av byggmaterial. Applikationen räknar ut det bästa priset på material i användarens närhet och visar förarna var närmaste tipp ligger för avlämning av avfall.

I slutet av 2016 lanserade NCC Loop Rocks, en app som sammanförde byggbolag med överbliven sten och jord med byggplatser i behov av just dessa material. Strax därefter kom NCC-koncernens andra techprodukt kallad Hauly, en app som matchar transportköpare inom byggsektorn med åkerier.

Byggplatser som vill bli av med material via Loop Rocks kunde använda Hauly för att boka transport som dessutom kunde sköta de flesta transporttyper inom byggsektorn.

Ett tag använde NCC:s konkurrenter, som Skanska och Peab, Loop Rocks för att hantera byggmaterial. Men i juni i år lades båda tjänsterna ner. Anledningen var enligt NCC ett bristande intresse från externa investerare samt en önskan att renodla.

Publicerad 2019-08-29 11:25

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien
20 apr
Hannover Messe 2020
Hannover, Tyskland
19 aug