EAB bygger ytterligare 10 000 kvm

(Bild: EAB) EAB:s produktionsanläggning i Smålandsstenar växer. (Bild: EAB) EAB:s produktionsanläggning i Smålandsstenar växer.

EAB, som tillverkar stålbyggnader och lagerinredningar, bygger ut sin egen fabrik i Smålandsstenar till totalt 52 000 kvadratmeter.

EAB ser sin produktion växa på alla tre produktområden: stålbyggnader, portar och lagerinredningar. Till bilden hör att ett nytt säljbolag har startats i Tjeckien, och att även de befintliga bolagen i Europa och Nordamerika ser sin försäljning växa.

Företaget räknar nu med att behöva rekrytera medarbetare inom de flesta av sina områden.

Utbyggnaden som nu görs omfattar 10 000 kvadratmeter.

– Genom nybyggnaden får vi möjlighet att göra en ny layout för vår produktion i syfte att uppnå ett optimalt flöde. Vi har under senaste åren satsat mycket på automation och vi investerar just nu i flera nya automatiserade produktionslinjer och robotceller för att öka vår kapacitet, säger företagets vd och delägare Per-Åke Andersson i ett pressmeddelande.

Publicerad 2018-01-09 11:59

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!