De inreder Sveriges största logistiketablering åt Postnord TPL

Så här kommer anläggningen i Norrköping som Postnord nu bygger se ut när den är färdig. Så här kommer anläggningen i Norrköping som Postnord nu bygger se ut när den är färdig.

En av Sveriges största logistiketableringar med lager och kallager till Bauhaus byggs just nu i Norrköping.

Det är RMS Lagerinredningar AB som har fått uppdraget att leverera och implementera lagerinredningen till Postnord TPL AB:s nya jättelager i Norrköping som byggs av Infrahubs AB.

Den färdiga byggnaden kommer att omfatta 70 000 kvadratmeter lager samt 20 000 kvm kallager. Fastigheten kommer att rymma hela Bauhaus lager och logistik för Sverige samt Norge.

Lagerbyggnaden är en av de största logistiketableringarna som byggs just nu och det är den största enskilda affären någonsin för RMS. Affären har ett värde på drygt 25 miljoner kronor

RMS kommer att svara för hela lagerinredningen där majoriteten är pallställ, rullbanor och ett shuttle system, där en robot sköter transporten av pallar i lagersystemet.

Höglager på 10 meter kommer att byggas upp med cirka 60 000 pallplatser samt skräddarsydda rullbanor för pakethanteringen.

Ett skyttel-system med kapacitet för ca 4000 pallar kommer installeras och fyra automatiserade skyttlar kommer till en början sköta pallhanteringen.

Publicerad 2021-06-28 11:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021