Boozt bygger världens största Autostore-anläggning

(Bild: Boozt) När den nya utbyggnaden är klar kommer Boozts installation att bestå av 250 Autostorerobotar. (Bild: Boozt) När den nya utbyggnaden är klar kommer Boozts installation att bestå av 250 Autostorerobotar.

Boozt, som säljer mode på nätet, ger Element Logic i uppdrag att bygga ut sitt automatiserade lagersystem. Den kommer att bestå av 250 mobila hanteringsrobotar i slutet av nästa år och blir då världens största Autostoreanläggning.

En ny modul ska byggas i direkt anslutning till den nuvarande Autostore-modulen och till det kommer en utbyggnad av den nuvarande packningstunneln och tretton extra arbetsstationer.

Den nya modulen ska stå klar i början av det fjärde kvartalet i år och kommer inledningsvis bestå av 50 000 lådor och 21 plockningsrobotar. Ytterligare lådor och plockningsrobotar planeras att införskaffas under 2018 i takt med att volymerna ökar vid hanteringscentret.

Boozt räknar med att den utökade och fullt färdigställda Autostore-modulen kommer att bestå av 120 000 lådor och 120 plockningsrobotar. Total kapacitet vid hanteringscentret blir då 250 000 lådor och 250 hanteringsrobotar. Leverantören Element Logic uppger att det då blir världens största Autostoreanläggning.

Utbyggnadens första etapp förväntas kosta cirka 44 miljoner kronor. Efter färdigställandet i slutet av 2018 förväntas den totala investeringen i den andra fasen av automatiseringsutbyggnaden bli cirka 80 miljoner kronor.

– Vi har drivit vårt automatiserade lager sedan i slutet av mars 2017 med ett positivt resultat. För att kunna hålla jämna steg med tillväxten av antal order är det viktigt för oss att vår lagerhanteringskapacitet ligger ett steg före. Utökningen av Autostore-modulerna ger oss full flexibilitet och möjliggör för oss att, vid behov, lägga till extra lådor och plockningsrobotar när ordervolymerna ökar under 2018, säger Hermann Haraldsson, vd för Boozt.

Boozt säljer mode online med en nettoomsättning 2016 på 1,4 miljarder kronor och en kundbas på fler än 820 000 aktiva kunder. 

Publicerad 2017-06-14 17:26

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov