Årets Ifoy Award-vinnare utsedda

Priserna delades ut den 30 juni vid en ceremoni i BMW Welt-hallen i München. Foto: Ifoy Award Priserna delades ut den 30 juni vid en ceremoni i BMW Welt-hallen i München. Foto: Ifoy Award

Sex företag fick ta emot prestigefyllda priser vid årets Ifoy Award-ceremoni.

Totalt var det tolv företag med 17 produkter som slogs om att vinna det internationella logistik- och materialhanteringspriset Ifoy Award 2022. Finalisterna granskades och testades i tre olika steg den 18-23 mars i samband med mässan i Dortmund. 

Juryn, som bestod av 26 medlemmar från 20 olika länder, utsåg sedan sex vinnare som därefter hyllades vid en ceremoni den 30 juni i BMW Welt-hallen i München. 

Följande vinnare utsågs: 

Jungheinrich vann i kategorin ”specialfordon” med sin eldrivna staplare ERD 220i. Enligt juryn sätter trucken en ny standard för en säker, optimalt skyddad och ändå superkompakt eldriven stapeltruck. 

Locus Robotics segrade i AGV/AMR-kategorin med sin logistiklösning Locus Robotics AMR Solution, som uppges kunna bidra till en kraftigt ökad effektivitet tack vare en hög innovationsnivå. 

Noyes Technologies utsågs till vinnare i ”start up”-kategorin med sitt första robotiserade, automatiserade och ytterst flexibla ”nano-logistiksystem” NoyesStorage.

Robominds tog hem priset i ”robot”-kategorin med sitt AI-baserade operativsystem robobrain.NEUROS — ett industrialiserat operativsystem för intelligent robotteknik. 

SSI Schaefer vann den viktiga ”Integrated Warehouse Solutions”-kategorin med sin systemlösning IKEA Project Flat Pack Picking, en automatiserad och nyckelfärdig systemlösning för en säker och volymoptimerad palletering av tunga och stora föremål.

Synaos segrade i klassen ”årets specialpris” med sin realtidsbaserade fordonslokaliseringslösning YNAOS, som uppges kunna främja en komplett digitalisering av intralogistiksystem. 

Fotnot: Ifoy Award står för "International Intralogistics and Forklift Truck of the Year". 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-08-04 11:06 Uppdaterad torsdag, 04 augusti 2022 11:06

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021