Två svenskar i Itella Logistics nya ledning

(Bild: Mats Udikas)) Thomas Wallberg (tv), Magnus Yverås och Jukka Heikkilä är affärsområdeschefer i Itella Logistics. (Bild: Mats Udikas)) Thomas Wallberg (tv), Magnus Yverås och Jukka Heikkilä är affärsområdeschefer i Itella Logistics.

Itella Logistics bryter upp sin landorganisation och ersätter den med tre övergripande affärsområden. Två svenskar har utnämnts till affärsområdeschefer i den nya organisationen. Thomas Wallberg ansvarar för tredjepartslogistiken och Magnus Yverås är ansvarig för sjö och flyg. Jukka Heikkilä är ansvarig för landtransporter i företaget.

Itella Logistics inför den nya organisationen med tre affärsområden från och med i oktober. Lauri Vesalainen som rekryterades till vd-posten i Itella Logistics från Nokia förra året har dragit upp riktlinjerna och genomfört rekryteringen:

 – Fördelen är att vi kan bli effektivare och vi kan enkelt införa samma processer över hela företaget.

Funktioner som försäljning, ekonomi och administration är indelade efter regioner. Det blir alltså en så kallad matrisorganisation av den typ som finns i Nokia och andra internationella storföretag.

Rekryteringen av affärsområdescheferna har skett externt och med en tydlig tonvikt på erfarenheter från kundsidan. Thomas Wallberg, som ansvarar för tredjepartslogistiken har bland annat varit vd för elektronikdistributören Ingram Micro. De senaste åren har han verkat i ett eget företag.

Magnus Yverås ansvarade senast för sjö- och flygtransporter hos DHL i Oslo. Jukka Heikkilä kommer från en ledande position i Nokia inom komponentförsörjning.

Itella Logistics har verksamhet i tolv länder, främst i Norden, Baltikum och Ryssland. Företaget driver lager för tredjepartslogistik med en samlad lageryta på omkring en miljon kvadratmeter. Omkring hälften av lagerytan finns i Ryssland. Där har man 14 anläggningar, mellan St Petersburg i väst och Vladivostok i öst, med en tyngdpunkt i Moskva.

Företaget omsatte motsvarande 6500 miljoner kronor senaste verksamhetsåret och ingår i den statliga finska postkoncernen Itella.

Mats Udikas

Publicerad 2012-09-27 18:08

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts