Truckar, automation och system tävlar om årets Ifoy-priser

(Bild: Ifoy Award) Utmärkelsen Ifoy Award delas i år ut i fem kategorier i samband med logistik och materialhanteringsmässan Cemat 23-27 april. (Bild: Ifoy Award) Utmärkelsen Ifoy Award delas i år ut i fem kategorier i samband med logistik och materialhanteringsmässan Cemat 23-27 april.

Tolv lösningar och produkter har nominerats till utmärkelsen Ifoy Award. Åtta företag deltar i tävlingen där vinnarna presenteras inför materialhanteringsmässan Cemat i Hannover i april.

BYD, Jungheinrich, Liebherr, Still, Gebr. Schulte, Wegard, and Witron är företagen vars produkter nominerats till årets Ifoy-priser. Under februari inleds juryarbetet för att utse vinnarna. De kommer att presenteras under Cemats öppningsceremoni i Hannover 22 april. Inför 2017 har priset breddats och innefattar förutom trucklösningar också lyftutustuning och övriga interna logistiklösningar. Förkortningen Ifoy Award står nu för "The International Intralogistics and Forklift Truck of the Year"

I kategorin för motviktstruckar finns kinesiska BYD med sin femtonstruck ECB50C. Det är en kraftfull truck vars batterier kan laddas fullt på bara tre timmar. Den andra motviktaren i kategorin är eltrucken Still RX20, som nu kommit en ny version.

I kategorin lagertruckar har Jungheinrich två maskiner med. Det är dels plocktrucken ECE225 Easypilot Follow som automatiskt följer efter operatören till nästa station. Dessutom är den kraftfulla elektriska dragtrucken EZS 7280 nominerad. Den klarar en tågvikt på 28 ton, med en maxhastighet på 25 km/h.

Stills orderplockare OPX-L 16 är också nominerad i klassen för lagertruckar. Den har en lastkapacitet på 2,5 ton och är avsedd för trånga utrymmen och långa transportsträckor.

Den fjärde nomineringen i lagerkategorin är ett vagntåg från det nystartade företaget Wegard. Vagnarna är inte beroende av en dragtruck av någon viss typ och klarar funktioner som exakt positionering och parkering.

Jungheinrich har även en nominering i komponentkategorin ”Special of the year”, med sitt batteriladdningssystem SLH 300. Det är avsett för truckflottor med en mix av blysyra- och litiumjonbatterier.

Schulte lagertechnik har tagit fram hyllställsserien Multiplus som är anpassad för e-handel och höga laster. Ett 1500 mm brett hyllplan klarar en last på 150 kg, trots att hyllplanet inte tjockare än 25 mm.

Stills nya ratt Easy Drive, som plocktrucken OPX utrustats med, är också nominerad till Ifoys komponentpris.

Jungheinrich och Witron är båda nominerade till systempriset, ”Integrated Warehouse Solution”. Jungheinrich var ansvarig för expansionen av Keller & Kalmbachs automatiserade centrallager. Witron har automatiserat schweiziska kedjan Migros distributionscentral.

Lyftutustning är en ny Ifoy-kategori för året. Liebherrs mobila byggkran MK 140, med kapacitet att lyfta upp till 94 meter och en räckvidd på 65 meter, ingår i kategorin.

Publicerad 2018-01-25 11:23

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!