Tredje generationen tar över på Helge Nyberg

Helge Nyberg AB:s tillträdande vd Robert Nyberg till vänster och avgående vd Göran Nylén till höger. Foto: Helge Nyberg AB Helge Nyberg AB:s tillträdande vd Robert Nyberg till vänster och avgående vd Göran Nylén till höger. Foto: Helge Nyberg AB

För ett år sedan lämnade Björn Nyberg vd-stolen på Helge Nyberg AB. Nu tackar interims-vd:n Göran Nylén för sig och Helges sonson tar över.

Efter ett år på posten som interims-vd för truck- och trucktillbehörstillverkaren Helge Nyberg lämnar Göran Nylén jobbet. Ny vd blir Robert Nyberg. Han blir därmed tredje generationen att leda familjeföretaget.

Robert Nybergs farfar – Helge Nyberg – startade företaget 1958 efter en idé om hur hans arbete på Volvos reservdelslager kunde underlättas med hjälp av en vagn med inbyggd stege. Helge drev och utvecklade företaget i nära 30 år innan han lämnade över till sonen Björn. Och nu är det Björns son Robert som blir tredje generationen Nyberg att leda företaget.

– Jag ser fram emot kommande utmaningar och att driva familjeföretaget vidare. Vi kommer att fortsätta tillverka produkter med högsta kvalitet och arbeta hårt för att ta nästa steg i företagets utveckling, säger Robert Nyberg.

– Mitt tänkta uppdrag ändrade lite karaktär i samband med att pandemin bröt ut och resulterade i en tid av väldigt detaljerat operativt arbete, främst med fokus på kassaflödet och nödvändiga åtgärder för att bibehålla en intakt organisation. Vi har använt våra styrkor på ett klokt sätt och jag kan därför konstatera att bolaget går in i 2021 avsevärt starkare än vad fallet var i inledningen av året. All personal på Helge Nyberg AB har gjort ett fantastiskt arbete och bolaget i sig är ett föredöme, säger avgående vd Göran Nylén.

Pierre Kjellin E-mail:
Publicerad 2021-01-13 09:30 Uppdaterad onsdag, 13 januari 2021 09:30

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts