Storex flyttar till större i Göteborg

(Illustration: Prologis) Klart i början av 2019. (Illustration: Prologis) Klart i början av 2019.

Tredjepartslogistikern Storex kommer att inta närmare 11 000 kvadratmeter av nästa fastighet, kallad DC3, i Prologis område Park Gothenburg II. Fastighetsbolaget har därmed 14 400 kvadratmeter kvar att få uthyrda i byggnaden, inför att det blir inflyttningsdags i början av 2019.

– Storex växer och i Göteborg har vi nu beslutat att ta steget att flytta från två lagerlokaler till en större lokal där vi kan säkra tillväxten, säger Storex vd Freddie Gunnarsson i ett pressmeddelande.

Han räknar med att den moderna fastigheten ska göra effektivare hantering möjlig.

Storex hyr 10 839 kvadratmeter, av totalt drygt 25 000 kvm i huset, som ska stå klart om ett år. Nu söker fastighetsägaren Prologis en eller flera hyresgäster som är intresserade av den resterande delen på omkring 14 400 kvm. Projektet är uttryck för de senaste årens trend att fastighetsägare börjat våga bygga moderna logistikfastigheter på spekulation, det vill säga innan kontrakt har skrivits med hyresgäster.

Prologis regionchef för Norden, Bram Verhoeven, säger sig märka av förfrågningarna som han får att det är viktigt för kunderna med flexibiliteten att expandera och med närheten till Göteborgs hamn.

Både hyresvärd och hyresgäst har tagit hjälp av rådgivare inför sin överenskommelse. Prologis har haft hjälp av JLL, Storex av Cushman & Wakefield.

Tredjepartslogistikern Storex, som är verksam i Göteborg och Stockholm, omsatte cirka 47 miljoner kronor 2016.

Publicerad 2018-01-10 15:31

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst