Speed köper Bonniers Samdistribution

Måltavlan.  (Bild: Samdistribution) Måltavlan. (Bild: Samdistribution)

Tredjepartslogistikern Speed Group förvärvar bokspecialisten Samdistribution, med 22 000 kvadratmeter lager i Rosersberg, från Bonnier. För Boråsbaserade Speed innebär det utvidgning både produktmässigt och geografiskt.

– Detta är en viktig del i vår ambition att bli en nationell logistikaktör och vi ser fram emot vår framtida utveckling i Stockholmsområdet, säger Speed Groups vd Peter Nilsson i ett pressmeddelande.

Samdistribution har sin anläggning i Rosersberg, norr om Stockholm, och har hittills ingått i Bonniers underkoncern Bonnier Books. Företaget är en av Sveriges större aktörer inom boklogistik, vid sidan av exempelvis Förlagssystem som har sitt lager i Falun. Bolaget Samdistribution Logistik Sverige AB hade år 2016 en nettoomsättning på 185 miljoner kronor, på 81 anställda.

Boråsbaserade Speed Group, å sin sida, har haft det börsnoterade investmentbolaget Ratos som huvudägare sedan hösten 2015, och expanderar sedan dess med stöd av långa nya hyreskontrakt i Göteborg (28 000 kvm) och Borås (nybygge på 38 000 kvm). I höstas meddelade Speed, i samband med ett nytt uppdrag från Bergman och Beving-ägda Luna AB, att företaget beslutat investera i ett automatiserat lådsystem i Göteborg, av modellen Autostore. Speed Group säger sig före förvärvet ha cirka 600 miljoner kronor i årsomsättning och runt 1 000 medarbetare.

Publicerad 2018-03-07 18:00:26

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

09 okt
Post-Expo 2018
Hamburg Messe, Hamburg
17 okt
BVL International Supply Chain Conference
Intercontinental och Pullman Berlin Schweizerhof, Berlin, Tyskland. 
24 okt
Supply Chain Innovation Summit
Chicago, Illinois, USA.
29 okt
3PL & Supply Chain Summit Europe
Hilton, Düsseldorf, Tyskland. 
05 nov
Logistik & Transport med Truck-SM
Svenska Mässan, Göteborg.
Cron Job Starts