Skånska Byggvarors uthus blir 6 000 kvm

Efter ett år av tillväxt med 25 procent i försäljningen, och 200 procent i antalet produktnummer, är distanshandlaren Skånska Byggvaror på väg att öppna ett andra lager: 6 000 kvadratmeter i Klippan.

Skånska Byggvaror, som fyller 50 år nästa år, har blivit en rikstäckande angelägenhet i Sverige, och har även etablerat sig i Norge. Företaget säljer exempelvis uterum i delar, det vill säga relativt tunga varor för distanshandel, men står för leveranser över hela Sverige med slingturer utförda av Bring och DHL.

Efter det senaste årets tillväxt anses centrallagret i Ängelholm inte längre vara tillräckligt, utan ett nytt etableras i Klippan. Det får åtta till tio medarbetare.

– Satsningen kommer också att hjälpa oss att säkerställa ett fortsatt effektivt flöde av slingbilar så att våra kunder kan fortsätta räkna med snabba och korrekta leveranser, oavsett om de bor i Ystad eller Narvik, säger logistikchefen Patrik Bengtsson i ett pressmeddelande.

Vid sidan av de två lagren i egen regi använder sig företaget även av omlastningslager i Sverige och Norge, bland annat i Vara och Eskilstuna.

I år räknar företaget med att omsätta drygt 600 miljoner kronor, och det uppger att antalet produktnummer under året har ökats från 28 000 till 85 000. 

 

Publicerad 2014-11-07 17:42

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien
20 apr
Hannover Messe 2020
Hannover, Tyskland
19 aug