Rekordstor laddstation för lastbilar invigd

Fr v: Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar Sverige och Anders Östlund, vd för Öresundskraft. Foto: Öresundskraft Fr v: Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar Sverige och Anders Östlund, vd för Öresundskraft. Foto: Öresundskraft

Sveriges största publika laddstation har invigts av Öresundskraft och Volvo Truck Center. 

Den rekordstora laddstationen ligger på Ättekulla-området i Helsingborg och har byggts gemensamt av de bägge bolagen. Stationen har fyra laddplatser med laddeffekt på upp till 350 kW för snabbare laddning vid korta stopp samt sex platser med laddeffekt 100 kW för depåladdning vid längre stopp. Stationen har kostat cirka 7 miljoner kronor att uppföra. 

Bokning och betalning sker via Volvos bokningssystem och stationerna är publika, det vill säga tillgängliga för alla lastbilsfabrikat.

– Laddstationen är starten på ett paradigmskifte som tillsammans med kommande stationer påtagligt kommer att bidra till omställningen av transportsektorn och aktivt bidra till Sveriges övergripande miljömå, kommenterar Anders Östlund, vd för Öresundskraft.

Stefan Strand, vd för Volvo Lastvagnar Sverige: 

– Vi är mycket glada över att kunna underlätta för våra kunder att välja mer hållbara transportlösningar. För att elektrifieringen ska ta fart måste det finnas infrastruktur där man kan ladda, därför är det här samarbetet med Öresundskraft mycket värdefullt. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-06-16 09:41 Uppdaterad torsdag, 16 juni 2022 09:42

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021