Postnord stoppar inlämning av brev och paket till Kina

Transporterna av brev eller postpaket har stoppats på grund av coronaviruset. (Bild: Posten Norge) Transporterna av brev eller postpaket har stoppats på grund av coronaviruset. (Bild: Posten Norge)

Coronavirusets spridning har kraftigt påverkat flygtrafiken till och från Kina och transportkapaciteten till Kina är mycket begränsad, meddelar Postnord.

Därför kommer det tills vidare inte att vara möjligt att lämna in försändelser till Postnord för befordran till Kina. Även försändelser från Kina drabbas av stora förseningar.

De försändelser som lämnats in sedan utbrottets början kommer att bli kraftigt försenade. China Post har meddelat att man inte längre lämnar ut försändelser genom fysiska möten, vilket ytterligare kan försena hanteringen.

Postnord har i dagsläget ingen prognos på när transporterna kommer igång igen.

Posten Norge meddelar att all brevpost till Kina är inställd på grund av att man inte har något flyg att tillgå. Man tar dock emot posten som vanligt, men den kommer att lagras tills man åter har transportmöjligheter. Det arbetas på att hitta alternativ och det samverkar postföretag över hela världen med just nu, skriver Posten Norge i ett pressmeddelande.

Publicerad 2020-02-12 16:40

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!