Ottosson Truck/Hyundai bygger nytt

Representanter från Ottosson Truck/Hyundai, Bromölla kommun m fl vid det första spadtaget. Foto: Ottosson Truck/Hyundai Representanter från Ottosson Truck/Hyundai, Bromölla kommun m fl vid det första spadtaget. Foto: Ottosson Truck/Hyundai

Ett första spadtag har tagits för truckföretaget Ottosson Truck/Hyundai nybygge i Bromölla. De nya lokalerna längs E22 får bland annat ett showroom och en ny, modern verkstad. 

Ottosson Truck som sedan 2012 har varit generalagent för Hyundai Forklifts i Sverige har de senaste åren växt kraftigt. Behovet av att byta till en större och mer anpassad lokal för dagens behov har vuxit sig allt starkare.

När Vara Maskinimport förvärvade Ottosson Truck 2018 bestämde den dåvarande ägaren Nils-Gunnar Burgemålet att visionen skulle bli verklighet.

”Vägen spikrak”
— För pappa var vägen till målet spikrak. När vi förvärvade Ottosson Truck/Hyundai var pappas vision att få klä Ottosson i den kostym han tyckte att ett företag som är generalagent för ett av världens största varumärke Hyundai, skulle ha, kommenterar Lina Burge, representant för ägarfamiljen Burge, och fortsätter: 

— Idag är jag både glad och stolt över att vi tillsammans med gänget på Ottosson Truck fortfarande har styrkan efter pappas bortgång att genomföra bygget trots den tid vi lever i med en pandemi och osäkerhet i världen. Än en gång bevisar vi att vi kompletterar varandra och kan växa tillsammans.

Showroom och verkstad
De nya lokalerna byggs längs E22 utanför Bromölla och tomten kommer att bebyggas med en fastighet på över 3 000 kvm, varav 500 kvm kommer att bli ett showroom med stora glaspartier som exponerar de gula truckarna ut mot väg E22.

Den nya moderna verkstaden kommer att kunna hantera truckar i alla storlekar utan begränsning och förbättra flödet av hanteringen av truckarna, samtidigt som det blir enklare att lasta och lossa truckarna på den väl tilltagna tomten.

— Med nya lokaler får vi förutsättningen att ge våra kunder en möjlighet att komma till oss för visning av våra produkter och ge dem en helhetsupplevelse från verkstad till leverans, kommenterar Bengt Joelsson, vd för Ottosson Truck/Hyundai.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-11-19 10:41

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021