Martin och Servera bygger nytt i Norrköping

Martin och Servera bygger nu sin fjärde stora distributionscentral, den ska ligga i Norrköping. (Bild: Martin och Servera/Kicki Nilsson) Martin och Servera bygger nu sin fjärde stora distributionscentral, den ska ligga i Norrköping. (Bild: Martin och Servera/Kicki Nilsson)

Martin och Servera har beslutat att bygga ett nytt lager på 28 000 kvadratmeter i Norrköping. Företaget har funnits i staden sedan 1964.

– För oss har det varit viktigt att bygga nytt just här i Norrköping. Dels för det gynnsamma logistiska läget, men också för att vi vill ha med oss all den kompetens som finns hos medarbetarna här, säger Stefan Bergström Hedmark, vd för Martin och Servera logistik, i ett pressmeddelande. I Norrköping har företaget 400 anställda.

Martin och Servera har fått option på en tomt i Herstadberg någon kilometer norr om sitt nuvarande lager, med nära koppling till E4. Man planerar för delvis automatisering som komplement till den manuella verksamheten som i dag redan använder digitaliserad röststyrning och smart lagerhantering.

Företaget började modernisera sin lagerstruktur i övriga delar av landet 2010 och Norrköping blir den fjärde och sista delen i den processen, där de tre första gällde lagren i Halmstad, Umeå och Enköping.

Nästa steg i processen blir nu att skapa underlaget för en upphandling av byggnation och hyresavtal, och att ansöka om bygglov på tomten.

Publicerad 2019-03-21 10:57

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
14 mar
9th Cool Supply System & Solutions
Amsterdam, Nederländerna
Cron Job Starts