Logistic Contractor bygger 38 000 kvm åt Apotea

(Bild: Mats Udikas) Pär Svärdsson, vd för Apotea, ska bygga ut i Morgongåva. (Bild: Mats Udikas) Pär Svärdsson, vd för Apotea, ska bygga ut i Morgongåva.

Logistic Contractor har avtalat med Morgongåva Företagspark om att uppföra en distributionsanläggning med tillhörande lager på 38 000 kvm i Morgongåva. Hyresgäst blir e-handelsföretaget Apotea som säljer apoteksvaror.

Den nya anläggningen får miljöprofil med energieffektivitet i form av solceller och bergvärme.  År 2014 uppförde Logistic Contractor, som ingår i Wästbyggkoncernen, en byggnad på 5 000 åt Apotea som företaget redan vuxit ur. Arbetet med den nya anläggningen är redan påbörjat och överlämnas till kunden under februari 2018.

Med den pågående utbyggnaden för Apotea fördubblas den totala lokalytan i Morgongåva Företagspark, som riktar in sig på e-handel, till ca 75 000 kvm. De största hyresgästerna är Bonnierägda Adlibris-gruppen och Apotea.se. Företagsparken räknar med en försäljningsvolym under 2017 på över tre miljarder kronor.

Publicerad 2017-05-04 08:56

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!