Jungheinrich gör rekordår

Carsten Duus, vd för Jungheinrich i Sverige och Danmark. Foto: Jungheinrich Carsten Duus, vd för Jungheinrich i Sverige och Danmark. Foto: Jungheinrich

Truck- och lagerföretaget Jungheinrich summerar året och konstaterar att man under 2021 sålt fler truckar i Sverige och Danmark än någonsin tidigare.

År 2020 beslutade det globala intralogistikföretaget Jungheinrich att samordna den danska och svenska verksamheten under samma ledning. Satsningen gjordes mitt under coronapandemin och visade sig enligt företaget bli mycket framgångsrik.

Synergieffekter 
— Redan 2020 kunde Jungheinrich erbjuda våra kunder ett ännu starkare partnerskap som följd av de synergieffekter vi gjorde med samordningen av vår verksamhet i Danmark och Sverige. Under 2021 har vi dessutom utökat vår personalstyrka och våra erbjudanden. Vi satsar på framtidsområden, så som energistyrning och automation, säger Carsten Duus, vd för Jungheinrich i Sverige och Danmark, i ett pressmeddelande.

Enligt pressmeddelandet har har man märkt en starkt växande efterfrågan på modern batteriteknik och energistyrning förutom automationslösningar. Under 2021 har nästan varannan truck som företaget levererat haft ett integrerat litiumjonbatteri istället för traditionellt blysyrabatteri. Därtill har Jungheinrich börjat erbjuda powerbanks, som kan stötta kundernas energiinfrastruktur.

Ökad automation
Vidare konstateras att automation växer starkt, bland annat till följd av den växande e-handeln men också på grund av att företag inom många andra branscher behöver optimera sina materialflöden genom ökade inslag av automatisering. Enligt pressmeddelandet har Jungheinrich ett såpass brett sortiment att varje intralogistiklösning kan skräddarsys optimalt för varje enskild kund.

— Man kan automatisera i olika grader och på många olika sätt. Helt beroende på hur det specifika lagret eller produktionsanläggningen ser ut kring behov och materialflöden. Företag som vänder sig till oss, förstår att vi har stor flexibilitet att hjälpa dem med just deras behov och kommer finnas med dem som partner långsiktigt, konstaterar Carsten Duus.

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2021-12-22 15:38 Uppdaterad onsdag, 22 december 2021 15:39

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021