Helsingborgs hamn säljer omtvistat it-bolag

(Illustration: Inport) Snart ingen kommunal produkt längre. (Illustration: Inport) Snart ingen kommunal produkt längre.

Under sina tre år i den kommunala hamnens ägo anklagades Inport av sina konkurrenter för att få offentlig subvention, och anmäldes till Konkurrensverket. Nu har Helsingborgs hamn bestämt sig för att sälja systemföretaget.

Inport, som är baserat i Karlstad och har tio medarbetare, är en relativt stor leverantör av it-lösningar för hamnrelaterade verksamheter. Helsingborgs hamn, som är en stor användare av företagets affärssystem Portit, tog över en majoritetspost av aktierna hösten 2010.

Transportnytt har tidigare skrivit om hur konkurrenter som Hogia och norska Seamless har upprörts av ägarkonstruktionen, inte minst sedan Inport fått ett ägartillskott på 2 miljoner kronor för att täcka förluster.

Nu meddelar Helsingborgs hamn att den söker köpare till Inport.

– Eftersom Inports system är viktiga för oss är vi måna om att hitta en stark, investeringsvillig och långsiktig ägare, säger hamnens ekonomi- och IT-chef Göran Johansson i ett pressmeddelande.

 

E-mail:
Publicerad 2013-10-16 13:54 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!