Här börjar färjepassagerarna hitta tillbaka

Stena Spirit, en av tre nya färjor som satts in på linjen Karlskrona-Gdynia. Foto: Stena Line Stena Spirit, en av tre nya färjor som satts in på linjen Karlskrona-Gdynia. Foto: Stena Line

Godstrafiken har varit deras livlina och till och med gått bättre än väntat. Nu börjar äntligen passagerarna återvända till Stena Lines linje Karlskrona-Gdynia.

Frakten har hållit Stena Line flytande under pandemin och överträffat rederiets förväntningar på linjen mellan Karlskrona och polska Gdynia. Nu ser rederiet även en ökning av både resande och av bokningar inför den kommande högsäsongen.

– Frakten är vår viktigaste intäktskälla, särskilt under pandemin. Därför är det glädjande att godstrafiken överträffar våra förväntningar och har gjort så under det senaste halvåret. Anledningen är att industrier och produktionen går på högvarv för att ta igen nedstängningar i Europa under tidigare delar av pandemin, säger Carl Mårtensson, Presschef på Stena Line.

Antalet passagerarbokningar har ökat den senaste tiden – både för att resa i närtid och under sommarens högsäsong. Under april månad var ökningen av så kallade kryssningsgäster från Sverige mer än 500 procent, om än från låga nivåer. Bokningarna för maj visar att intresset håller i sig.

Antalet passagerare som reser med Stena Lines färjor har mer än halverats under det senaste året. Det beror dels på reserestriktioner, dels att rederiet reducerat antal passagerare ombord av säkerhets- och smittskyddsskäl för att bland annat säkerställa social distansering.

Publicerad 2021-05-03 10:10

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021