Hamnkonflikten avblåst – Hamnarbetarna har tecknat avtal

Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet har ingått ett andrahandsavtal. Det innebär att hamnkonflikten är avblåst och att den utlysta strejken i alla hamnar blåstes av.

Medlingen lyckades, Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet har  ingått ett andrahandsavtal. Avtalet innebär att hamnkonflikten är avblåst och att verksamheten i samtliga berörda hamnar återgår.

– Detta andrahandsavtal innebär att den flera decennier långa konflikten med Hamnarbetarförbundet är löst. Vi har nu fredsplikt med Hamnarbetarförbudet. Hamnarbetarförbundets strejker är avblåsta och arbetet i hamnarna kan återgå till det normala, säger Mattias Dahl, vd i Transportföretagen i ett pressmeddelande. Ananställningsvillkoren för alla hamnarbetare i hamnarna kommer även fortsättningsvis kommer att regleras av vårt kollektivavtal med Transportarbetareförbundet, som är det först tecknade avtalet i branschen, enligt Joakim Ärlund, förhandlingschef Sveriges Hamnar.

 

Publicerad 2019-03-05 17:35

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!