Hamnkonflikten avblåst – Hamnarbetarna har tecknat avtal

Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet har ingått ett andrahandsavtal. Det innebär att hamnkonflikten är avblåst och att den utlysta strejken i alla hamnar blåstes av.

Medlingen lyckades, Sveriges Hamnar och Hamnarbetarförbundet har  ingått ett andrahandsavtal. Avtalet innebär att hamnkonflikten är avblåst och att verksamheten i samtliga berörda hamnar återgår.

– Detta andrahandsavtal innebär att den flera decennier långa konflikten med Hamnarbetarförbundet är löst. Vi har nu fredsplikt med Hamnarbetarförbudet. Hamnarbetarförbundets strejker är avblåsta och arbetet i hamnarna kan återgå till det normala, säger Mattias Dahl, vd i Transportföretagen i ett pressmeddelande. Ananställningsvillkoren för alla hamnarbetare i hamnarna kommer även fortsättningsvis kommer att regleras av vårt kollektivavtal med Transportarbetareförbundet, som är det först tecknade avtalet i branschen, enligt Joakim Ärlund, förhandlingschef Sveriges Hamnar.

 

Publicerad 2019-03-05 17:35

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun
Nor-Shipping
Ett antal lokaler i Oslo och Lillestrøm, Norge.
04 jun
04 jun