Fortsatta problem i Apotek Hjärtats automatlager

Ica-koncernens vd Per Strömberg och Håkan Eriksson, Postnord invigde det nya lagret i slutet på 2018.  (Bild: Mats Udikas) Ica-koncernens vd Per Strömberg och Håkan Eriksson, Postnord invigde det nya lagret i slutet på 2018. (Bild: Mats Udikas)

I sin kvartalsrapport rapporterar Ica-koncernen att försäljning och resultatet i Apotek Hjärtat påverkats av störningar vid starten av företagets automatlager i Norrköping.

Ica-gruppens vd Per Strömberg rapporterade om ett stabilt resultat för årets tredje kvartal i koncernens kommuniké:

–  Undantaget är Apotek Hjärtat där försäljning och resultat i kvartalet dessvärre påverkats negativt av de störningar vi haft under uppstarten av det automatiserade lagret i Norrköping, kommenterade han i koncernens delårsrapport.

Per Strömberg utvecklar resonemanget i tidningen Fri Köpenskap:
– Apotek Hjärtat har, som vi flaggade för i förra rapporten, haft en rad störningar under sommaren i det nya automatiserade lagret utanför Norrköping.

Det har inneburit en kraftigt negativ påverkan på både försäljning och rörelseresultatet i kvartalet. Mycket arbete har de senaste månaderna lagts ner för att komma till rätta med problemen, så att vi kan nå de effektiviseringsvinster som den nya anläggningen långsiktigt ska leverera.

– Vi bedömer att det värsta är bakom oss och att de negativa effekterna kommer att bli väsentligt lägre i årets sista kvartal.

Apotek Hjärtats lager invigdes i december förra året. Det drivs av Postnord TPL i Norrköping. Automationsutrustningen är baserad på ett skyttelsystem från SSI Schäfer.

Mats Udikas

Publicerad 2019-10-24 12:06

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

17 feb
European Shipping Week
Bryssel, Belgien
05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna