Förslag om 74 ton kommer till våren

(Bild: Alexander Kristofersson) Infrastrukturminister Anna Johansson lägger fram förslaget om 74-tonsfordon till våren. (Bild: Alexander Kristofersson) Infrastrukturminister Anna Johansson lägger fram förslaget om 74-tonsfordon till våren.

Under våren kommer infrastrukturminister Anna Johansson att lägga fram ett förslag om att tillåta trafik med 74-tons lastbilskombinationer på svenska vägar. Det sade hon under sitt inledningsanförande till konferensen Transportforum i Linköping.

 

Transporter med längre och tyngre fordon på de svenska vägarna är ett sätt att öka transporteffektiviteten och minska miljöbelastningen. Särskilt skogsföretagen har länge drivit det kravet. 

Under VTI:s konferens Transportforum som inleddes 12 januari sa ministern att Näringsdepartementet under våren kommer att lägga fram ett lagförslag på att tillåta så tunga fordon.

– Hurra! Anna Johansson säger att lagförslag om 74 ton kommer till våren med implementering 2017. Och bra fokus på tyngre och längre tåg, twittrade Karolina Boholm som är transportpolitisk talesperson på Skogsindustrierna.
 
Publicerad 2016-01-14 11:18

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien
20 apr
Hannover Messe 2020
Hannover, Tyskland
19 aug