Exportmarknaden är en prioritet för Helge Nybergs nya vd

Göran Nylén har tidigare varit vd i företag som Flintab och Renz Sverige. (Bild: Helge Nyberg AB) Göran Nylén har tidigare varit vd i företag som Flintab och Renz Sverige. (Bild: Helge Nyberg AB)

Det klassiska svenska materialhanteringsföretaget Helge Nyberg AB har en ny vd. Det är Göran Nylén som fått den rollen. Att ta sig an Tysklandsmarknaden och en lansering av en ny produktlinje ligger högst upp på hans att-göra lista.

Göran Nylén har lång och bred erfarenhet av företagsledning och företagsutveckling. Han bor med familj i Jönköping och på meritlistan finns ledande roller i ett antal industriföretag inom IT, industriautomation, tillverkande industri samt elektronik. Han har varit vd ibland annat på Flintab och Renz Sweden, två teknikföretag i branschen för transport och distribution.

– Nu gäller det att så snabbt som det överhuvudtaget är möjligt sätta sig in i verksamhet, personal och organisation. Därefter kommer jag att föreslå åtgärder och aktiviteter för styrelse och ägare för ökad effektivitet och produktivitet, säger han.

Helge Nyberg AB har visat god tillväxt de senaste åren, med en stabil vinstmarginal.

– Helge Nyberg AB är ett mycket fint företag. Det är förberett och mina föregångare har krattat gången väl, säger Göran Nylén. Han tillägger:

– Därmed inte sagt att det inte går att öka tillväxt och resultat, och det är sådant jag har erfarenheter av.

Två konkreta uppgifter ligger högst upp på listan. Den ena är att intensifiera marknadsansträngningarna i Tyskland. Helge Nyberg AB har ett dotterbolag med en egen försäljningsorganisation där, den organisationen behöver mer styrning och stöd, menar Nylén.

Inom kort kommer Helge Nyberg dessutom att lansera en helt ny linje av produkter, vilket naturligtvis också kommer att kräva en insats från ledning och organisation.

Mats Udikas

Publicerad 2020-01-14 14:24

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst