Elgiganten börjar planera inför nästa expansion

Skyttelsystemet är hjärtat i Elgigantens automationslösning. (Bild: Mats Udikas) Skyttelsystemet är hjärtat i Elgigantens automationslösning. (Bild: Mats Udikas)

Elgiganten som är ett av Sveriges största automatiserade distributionscentraler har börjat planera för en ny expansion. Det säger vd Daniel Lundby på Elgiganten Logistik AB som alldeles nyligen utökat skyttelsystemet i anläggningen.

Med en golvyta på 107 000 kvadratmeter och 11,7 miljoner orderrader per år hör Elgigantens anläggning i Torsvik söder om Jönköping till ett av landets största lager. Från Torsvik sker distributionen till alla butiker i hela Norden och dessutom till e-handelskunderna.

Elgiganten var ett av de första företagen som etablerade sig i Torsvik på 1990-talet. Tills idag har man byggt ut anläggningen tre gånger. Nu planerar Elgiganten för en ny utbyggnad, säger Daniel Lundby, vd för Elgiganten Logistik AB i en intervju i Transportnytt 6-2019. Tidningen har nyligen kommit ut. Den går att beställa från prenumerationsavdelningen och digitalt från vår samarbetspartner Buyandread.

– Just nu handlar det inte främst om ytterligare lagerplatser utan det gäller att få kapacitet för mer plock, enligt Daniel Lundby och säger att mer konkreta planer förmodligen kommer att finnas nästa år.

Hjärtat i Elgigantens lager är ett skyttelsystem levererat av Knapp. Det är i sin tur anslutet till bemannade plockstationer ordrarna görs klara för leverans. I anläggningen finns också ett buffertlager som använder staplingskranar från Swisslog och transportbanor och sorteringsutrustning från Interroll.

Publicerad 2019-08-29 12:34

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst