De har Sveriges första eldrivna betongbil

Thomas Concretes nyinköpta eldrivna betongbil – en Volvo FE Electric. Foto: Thomas Concrete Group Thomas Concretes nyinköpta eldrivna betongbil – en Volvo FE Electric. Foto: Thomas Concrete Group

En av Sveriges större aktörer inom betongtransporter har investerat i en helt eldriven Volvo-lastbil avsedd för transport av betong.

Det är familjeföretaget Thomas Concrete Group med huvudkontor i Göteborg som investerat i en fabriksny treaxlig Volvo FE Electric-lastbil försedd med betongblandare. Man blir därmed först i Sverige med att ha en serietillverkad eldriven betongtransportbil.

Thomas Concretes eldrivna betongbil kommer att utgå från koncernens dotterbolag, Thomas Betongs fabrik i Mölndal och i första hand leverera betong till olika byggprojekt i Göteborgsområdet. Till att börja med ska ellastbilen användas till etapperna Korsvägen och Centralstationen i projekt Västlänken i Göteborg.

Publicerad 2021-09-28 09:19 Uppdaterad torsdag, 30 september 2021 15:03

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021