De är Årets Transportskola

Rektor Bengt Bobeck med blommor tillsammans med stolta lärare på transportprogrammet. Foto: Curt-Robert Lindqvist Rektor Bengt Bobeck med blommor tillsammans med stolta lärare på transportprogrammet. Foto: Curt-Robert Lindqvist

Gott samarbete med branschen och föredömliga studieresultat var några av motiveringarna när den småländska transportutbildningen  fick priset Årets Transportskola som delas ut av TYA.

Priset ”Årets Transportskola” delas i år ut till Oscarsgymnasiet i Oskarshamn.

Priset delas ut för sjätte året i rad av Transportfackens Yrkes- och Arbetsmiljönämnd för att uppmuntra de gymnasiala transportutbildningar som man anser verkligen gör skillnad. Under den digitala konferensen Transportkompetens den 8 oktober fick Oscargymnasiet ta emot diplomet och en check på 10 000 kronor från Länsförsäkringar.

– Vi är väldigt glada för vår skull och för våra elever. Idag har vi fått en bekräftelse på att vi arbetar åt rätt håll. Det blir som ett kvitto på att det vi gör blir ett bra resultat som våra elever får med sig in i arbetslivet, säger Katrine Berg som är en av två programansvariga.

Enligt Lasse Holm, projektledare på TYA, delas Årets Transportskola ut av flera viktiga anledningar:

– Dels för att fånga upp nya idéer och lyfta fram goda exempel, dels för att uppmärksamma lastbilsföraryrket, utbildningarna och transportbranschen i stort. I år tittar vi även på fördelning av tjejer och killar. Ett stort grattis till Oscarsgymnasiet, säger Lasse Holm.

Publicerad 2020-10-09 07:59

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!