Collicare rekryterar och gör Sverige-satsning

(Bild: Mats Udikas) Magnus Yverås flyttar till Göteborg för att ta över ledningen av Collicares svenska bolag. (Bild: Mats Udikas) Magnus Yverås flyttar till Göteborg för att ta över ledningen av Collicares svenska bolag.

 Magnus Yverås blir ny vd för Collicare Logistics svenska bolag från med i mars i år. Han kommer senast från en post som Skandinavienchef i Itella Logistics och är nu i karantän innan han kan tillträda sin nya post.

Collicare är ett norskägt bolag inriktat på tredjepartslogistik och distribution.

– I Norge är de välkända och har ett gott rykte. Företaget gör en satsning i Sverige och jag ser fram emot att få vidareutveckla företaget, säger Magnus Yverås.

Sedan tidigare är han baserad i Oslo, först som ansvarig för den norska sjö- och flygverksamheten i DHL och sedan i Itella Logistics ledning. Men Yverås är nu på väg att flytta till Göteborg, där han för övrigt är uppväxt.

Collicare har totalt 200 anställda i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland, Indien och Kina. Omsättningen är närmare 700 miljoner kronor.

I Sverige driver Collicare Logistics ett distributionslager för tredjepartslogistik i Bäckebol utanför Göteborg, anläggningen är på 7600 kvm. Bland större kunder finns Jula där man ansvarar för landtransporter från Europa. Dessutom finns Eurosko och snöskotertillverkaren Polaris där Collicare tar hand om import, lager och distribution.
 

Publicerad 2014-01-24 13:47

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

03 sep
24 sep
IMHX
NEC, Birmingham, Storbritannien.
02 okt
05 nov
05 nov
Cron Job Starts