Bring Frigo bygger ny terminal i Helsingborg

Bring Frigo ska bygga en ny terminal i Långeberga i Helsingborg på 9 000 kvm. (Bild: Bring Frigo) Bring Frigo ska bygga en ny terminal i Långeberga i Helsingborg på 9 000 kvm. (Bild: Bring Frigo)

Bring Frigo, inriktad på tempererad logistik, samlar all verksamhet i Skåne till Helsingborg. Företaget ska bygga en ny stor terminal på 9 000 kvm.

I höst börjar en ny terminal byggas i Långeberga i Helsingborg, ett industriområde på cirka 650 000 kvadratmeter mark beläget just väster om E6:an. Långeberga ligger i nära anslutning till järnväg och motorvägspåfarter.

Den nya terminalen blir cirka 9 000 kvadratmeter stor och skall stå färdig i slutet av nästa år.

I mars flyttade företaget in i en helt ny logistikanläggning i Vasatorps industriområde som ligger strax norr om Långeberga längs E6:an. I samband med det avyttrades lagret i Eslöv.

– I och med satsningen på Helsingborg har vi för avsikt att flytta delar av våra operativa aktiviteter från Staffanstorp till Helsingborg, säger Peter Haveneth, vd för Bring Frigo i ett pressmeddelande.

Publicerad 2019-09-05 11:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst