Bring Frigo bygger ny terminal i Helsingborg

Bring Frigo ska bygga en ny terminal i Långeberga i Helsingborg på 9 000 kvm. (Bild: Bring Frigo) Bring Frigo ska bygga en ny terminal i Långeberga i Helsingborg på 9 000 kvm. (Bild: Bring Frigo)

Bring Frigo, inriktad på tempererad logistik, samlar all verksamhet i Skåne till Helsingborg. Företaget ska bygga en ny stor terminal på 9 000 kvm.

I höst börjar en ny terminal byggas i Långeberga i Helsingborg, ett industriområde på cirka 650 000 kvadratmeter mark beläget just väster om E6:an. Långeberga ligger i nära anslutning till järnväg och motorvägspåfarter.

Den nya terminalen blir cirka 9 000 kvadratmeter stor och skall stå färdig i slutet av nästa år.

I mars flyttade företaget in i en helt ny logistikanläggning i Vasatorps industriområde som ligger strax norr om Långeberga längs E6:an. I samband med det avyttrades lagret i Eslöv.

– I och med satsningen på Helsingborg har vi för avsikt att flytta delar av våra operativa aktiviteter från Staffanstorp till Helsingborg, säger Peter Haveneth, vd för Bring Frigo i ett pressmeddelande.

Publicerad 2019-09-05 11:19

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

21 nov
08 jan
Transportforum
Linköping
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
01 apr
EDX
Birmingham, Storbritannien
20 apr
Hannover Messe 2020
Hannover, Tyskland