APM med daglig containertrafik till Gävle

APM Terminals hävdar att man kortar tiderna till Shanghai och Asienmarknaden med en vecka genom satsningen The Gothenburg Gateway. (Bild: APM terminals) APM Terminals hävdar att man kortar tiderna till Shanghai och Asienmarknaden med en vecka genom satsningen The Gothenburg Gateway. (Bild: APM terminals)

Hamnoperatören APM Terminals satsning The Gothenburg Gateway lovar att ta en container, lastad på tåg var som helst i Sverige, till ett oceangående fartyg i Göteborg på högst 48 timmar.

Genom APM Terminals i Göteborg passerar 41 procent av Sveriges hela import och export av containerlastat gods.

– Vi har analyserat hur lång tid det tar för en container att nå Shanghai på den för Sverige så viktiga Asienmarknaden, säger Henrik Kristensen, vd för APM Terminals Gothenburg, i ett pressmeddelande. Genom The Gothenburg Gateway kan vi reducera tiden med minst en vecka.

För att nå det målet öppnar APN en egen inlandsterminal i Gävle. Redan under maj månad kommer Green Cargo köra sitt första tåg mot Göteborgsterminalen. Terminalen ligger centralt i Gävle, med en yta på 20 000 kvadratmeter, tre anställda och en förväntad volym på 200 containrar per vecka. Det blir fem tågavgångar i veckan från Gävle.

Publicerad 2019-05-16 10:42

Sök här!

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Kalendarium

21 maj
Breakbulk Europe
Bremen, Tyskland
03 jun
13th ITS European Congress
Eindhoven, Nederländerna
04 jun
Nor-Shipping
Ett antal lokaler i Oslo och Lillestrøm, Norge.
04 jun
04 jun