Virusläget: Mässor och andra stora evenemang förbjuds

Mässor och större sammankomster förbjuds med omedelbar verkan. (Arkivbild: Stockholmsmässan/Peter Nerdell) Mässor och större sammankomster förbjuds med omedelbar verkan. (Arkivbild: Stockholmsmässan/Peter Nerdell)

Regeringen har förbjudit sammankomster med fler än 500 deltagare med omedelbar verkan. Det har drabbat flera pågående mässor och evenemang, bland annat Underhållsmässan i Göteborg.

Spridningen av det nya coronaviruset har nu inneburit att regeringen har börjat införa drastiska åtgärder. Regeringen förbjuder nu allmänna sammankomster och offentliga tillställningar med fler än 500 deltagare. Det satte bland annat stopp för Underhållmässan som skulle pågå i Göteborg den här veckan. Även konsumentmässan Båtmässan i Stockholm har stängt.

Dessutom har regeringen lagt ett förslag om en extra ändringsbudget med anledning av coronaviruset. Enligt ändringsbudgeten avskaffas karensdagen vid sjukskrivningen, förslaget om korttidsarbete för att undvika uppsägningar tidigareläggs och kommuner, regioner och statliga myndigheter kommer att få extra anslag för de extrakostnader som det nya coronaviruset orsakar.

Publicerad 2020-03-12 12:27

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!