TTF-Forum för logistik lägger ner

En av TTF:s många arrangemang under åren var Stora lagerdagen. År 2015 ägde konferensen rum i Garnisonen i Stockholm.  (Bild: TTF) En av TTF:s många arrangemang under åren var Stora lagerdagen. År 2015 ägde konferensen rum i Garnisonen i Stockholm. (Bild: TTF)

Efter 65 år lägger föreningen ”TTF-Forum för logistik” ner. Sjunkande medlemstal och vikande intresse för föreningens konferenser är några skälen.

Transporttekniska föreningen grundades 1954 och var i många år en neutral samlingsplats för diskussioner om branschgemensamma frågor exempelvis standardisering och lastsäkring. Efter sekelskiftet fick föreningsnamnet tillägget ”Forum för logistik”.

Under en rad år drev man konferenser som Vintervägforum, Hubforum och Stora lagerdagen. Dessutom arrangerade föreningen en rad seminarier i logistikfrågor.

Men både antalet konferensdeltagare och antalet medlemmar har varit vikande. Under de senaste åren har TTF-Forum för logistik haft 150 medlemmar, från att varit minst fyra gånger så många.

– Det gick inte längre. För två år sedan tog vi beslutet att göra ett sista försök att få fart på föreningen igen, men det lyckades inte, säger Robert Skoog som är TTF:s sista ordförande.

Föreningen har haft sitt sista styrelsemöte och nu återstår likvideringen av servicebolaget. Den uppgiften beräknas vara klar vid årsskiftet.

Publicerad 2019-09-19 10:49

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst