Startfältet är klart inför logistikpriset Ifoy

Två av de tidigare årens vinnare av Ifoy Award. (Bild: Ifoy Award) Två av de tidigare årens vinnare av Ifoy Award. (Bild: Ifoy Award)

Nu har de tävlandena i det internationella logistikpriset Ifoy Award tagits ut. Totalt är det 17 produkter och systemlösningar som tävlar i sju olika klasser. Vinnarna presenteras under Hannovermässan i april i år.

Det är åttonde gången som logistikpriset Ifoy Award (International Intralogistics and Forklift Truck of the Year) arrangeras. Syftet är att uppmärksamma innovativa lösningar och produkter inom materialhantering och intern logistik.

I år har 17 produkter och lösningar från 16 olika företag nominerats. De kommer att utvärderas av en 27 personer stark internationell jury. Det sker under två dagar i februari. För första gången bjuds beslutsfattare inom logistik in för att följa juryns bedömningsprocess på plats. Jurymötena är dock som tidigare slutna.

I truckkategorierna motviktstruckar, höglyftare, låglyftare och specialfordon deltar företagen Combilift, Crown, Hyster, Jungheinrich, Raymond, Sany, Still, och Toyota. För svensk del är det naturligtvis intressant att den Mjölbyutvecklade och -tillverkade låglyftaren BT Levio LWI160 deltar i tävlingen. Nästan lika intressant är att den amerikanska Toyota-dottern Raymond visar närvaro på den europeiska marknaden med den automatiserade trucken Courier 3030.

I kategorin för autotruckar konkurrerar två företag om uppmärksamheten. Det är kinesiska Geek Plus och franska Easy Mile. Här handlar det om en autotruck för transport av lådor och en automatiserad dragtruck.

Även program- och systemlösningar för intralogistik är nominerade. Bosch Rexroth deltar med en lokaliseringslösning med laser och plockhandsktillverkaren Proglove lanserar en molnlösning för att effektivisera produktionen i företaget.

Fyra ambitiösa nystartare i intralogistisektorn deltar i kategorin för startup-företag. Det är företag med namn som Cellumation, Forkon, Doks och Wiferion som utvecklar lösningar för exempelvis inventering med drönare och för trådlös laddning av truckar.

Pristagarna utses i två steg. Nomineringen har redan skett, uttagningen har gjorts med hjälp av välrenommerade forskare från välkända tyska forskningsinstitut. I februari i år möts juryn som består av 27 fackpressjournalister från Europa, Nord- och Sydamerika och Asien att träffas inför den slutgiltiga bedömningen. Transportnytts chefredaktör Mats Udikas ingår i juryn.

Utmärkelserna Ifoy Award delas sedan ut 20 april under årets Hannovermässa som i år får ett stort logistiktema.

Transportnytt kommer att följa tävlingen. Detaljerad information om de nominerade produkterna och systemen finns på hemsidan Ifoy.org

Publicerad 2020-01-08 18:28

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Cron Job Starts