Skånska Byggvarors uthus blir 6 000 kvm

Efter ett år av tillväxt med 25 procent i försäljningen, och 200 procent i antalet produktnummer, är distanshandlaren Skånska Byggvaror på väg att öppna ett andra lager: 6 000 kvadratmeter i Klippan.

Skånska Byggvaror, som fyller 50 år nästa år, har blivit en rikstäckande angelägenhet i Sverige, och har även etablerat sig i Norge. Företaget säljer exempelvis uterum i delar, det vill säga relativt tunga varor för distanshandel, men står för leveranser över hela Sverige med slingturer utförda av Bring och DHL.

Efter det senaste årets tillväxt anses centrallagret i Ängelholm inte längre vara tillräckligt, utan ett nytt etableras i Klippan. Det får åtta till tio medarbetare.

– Satsningen kommer också att hjälpa oss att säkerställa ett fortsatt effektivt flöde av slingbilar så att våra kunder kan fortsätta räkna med snabba och korrekta leveranser, oavsett om de bor i Ystad eller Narvik, säger logistikchefen Patrik Bengtsson i ett pressmeddelande.

Vid sidan av de två lagren i egen regi använder sig företaget även av omlastningslager i Sverige och Norge, bland annat i Vara och Eskilstuna.

I år räknar företaget med att omsätta drygt 600 miljoner kronor, och det uppger att antalet produktnummer under året har ökats från 28 000 till 85 000. 

 

E-mail:
Publicerad 2014-11-07 17:42 Uppdaterad lördag, 27 januari 2018 11:38
Cron Job Starts