Polarn o Pyret klarade av lagerflytten i tid till Black Friday

Tredjepartslogistikern Nowaste har har flyttat in i sitt nya automatiserade lager i Tostarp utanför Helsingborg. (Bild: Nowaste) Tredjepartslogistikern Nowaste har har flyttat in i sitt nya automatiserade lager i Tostarp utanför Helsingborg. (Bild: Nowaste)

Polarn o Pyret och Brothers, som ägs av RNB Retail and Brands, har under hösten flyttat sina lager till ett nytt som Nowaste Logistics etablerat. Målet var att komma igång innan Black Friday och julhandeln. Båda parter gratulerar nu varandra till att så har skett.

Nowaste tog under hösten i bruk en 11 000 kvm stor anläggning i Tostarp, vid korsningen mellan E4 och E6. Där har Nowaste bland annat byggt ett 20 meters höglager på 1 250 kvm med automation från Knapp. Styrningen för automationen har Nowaste utvecklat i egen regi.

Den automatiserade anläggningen har 105 skyttlar för hantering av drygt 70 000 backar. Systemet sammanför hanteringen av både hängande och liggande plagg för Brothers, vilket tidigare legat på två olika aktörer och lager.

Vidare uppger Nowaste att anläggningen sömlöst packar åt både e-handel och butikssidan och klarar packning i varumärkesunikt emballage. Paketen för butiks- och e-handelsorder kan också sorteras för kortare ledtider och senare upphämtning. 

Plockning för butikernas räkning sker "shop friendly", vilket betyder att varorna packas utifrån hur butikernas layout ser ut. Samtliga returer för Brothers och Polarn o Pyret hanteras av Nowaste i Helsingborg.

– De senaste årens e-handelstillväxt medför helt andra krav på vår logistik än traditionell renodlad logistik till butik. Den automatiserade lagerlösningen vi nu har ger oss möjlighet att erbjuda en bra köpupplevelse oavsett köpkanal och säsong.

– Redan efter ett par veckors drift visar anläggningen goda resultat och vi känner oss nu väl rustade inför den högsäsong som står för dörren, säger Martin Jungerts, logistikchef på RNB i ett pressmeddelande.

Catena hyr ut till Nowaste som har ytterligare två kunder klara till sin nya anläggning. I december börjar Björn Borg flytta in och även Panduro Hobby ska börja använda lagret till våren.

Publicerad 2019-11-21 11:57

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Mest läst