Paketcykel intog största lastbilsmässan

(Bild: Christer Andersson) Sortimos trehjuliga paketcykel med elmotor. Lastar 160 kg. (Bild: Christer Andersson) Sortimos trehjuliga paketcykel med elmotor. Lastar 160 kg.

En trehjulig paketcykel med eldriven hjälpmotor premiärvisades nyligen på en av världens största lastbilsmässor, IAA i Hannover. Cykeln lastar 160 kg och använder Sortimos förvaringslösningar. Kommer ut på marknaden nästa vår.

I år fanns det en paketcykel på plats på en av lastbilsindustrins viktigaste samlingspunkter, mässan IAA i Hannover. Den tyska bilinredaren Sortimo drog sitt strå till stacken tillsammans med elcykeltillverkaren HNF Heisenberg för en helt utsläppsfri distribution av mindre gods i stadsmiljö. Läs mer om IAA i det kommande nummer Transportnytt 9-2016.

En del av en större trend? Vi har sett flera andra initiativ för distribution med specialbyggda cyklar och dragkärror för distribution i stadsmiljö.

Det handlar om en trehjulig paketcykel med eldriven hjälpmotor. En cykel som dessutom är stabil på vägen eftersom den lutar inåt i kurvorna. Cykeln ProCargo CT1, kommer ut på marknaden under andra kvartalet 2017. Vi har ännu inget pris.

Den tillverkas i två längder och använder Sortimos förvaringssystem i den stora boxen mellan fram- och bakhjul. Den kan också förses med ett utbytbart laddningsbart batteri. Cykeln väger 40 kg, lastkapaciteten är 160 kg och totalvikten är 280 kg. Man räknar alltså med att cykelbudet i sig själv väger omkring 80 kg.

Sortimo framhåller att några fördelar är att cykeln inte kräver någon registrering, att den inte kräver någon form av körkort och att det är enkelt att parkera den.

Christer Andersson

Publicerad 2016-10-13 10:05

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för epost från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Kalendarium

05 mar
10 mar
10 mar
Logimat
Stuttgart, Tyskland
11 mar
Logistics CIO Forum Europe 2020
Amsterdam, Nederländerna
14 mar
9th Cool Supply System & Solutions
Amsterdam, Nederländerna