Ny aktör till Sörred Logistikpark

Sportshopens nya lager miljöcertifieras enligt märkningen BREEAM-SE Excellent. Illustration: Bockasjö Sportshopens nya lager miljöcertifieras enligt märkningen BREEAM-SE Excellent. Illustration: Bockasjö

Västkustbaserade Sportshopen etablerar sig i nya Sörred Logistikpark på Hisingen i Göteborg. Lagret utrustas med en autostore-lösning med bansystem. 

Det nybyggda logistikcentret på 24 300 kvm är beläget i Sörred Logistikpark, som är ett joint venture-företag mellan Platzer och Bockasjögruppen. Sportshopens anläggning beräknas stå klar under våren 2023.

— Trycket på att etablera sig i Sörred Logistikpark är stort och vi gläds åt att så snabbt kunna berätta om vår andra etablering vilket bekräftar det stora intresset för området. Sportshopen är en snabbväxande koncern och vi gläds åt att få vara en del av deras framgångsresa. Vi bygger nu tre hus samtidigt om totalt ca 90 000 kvadratmeter som alla ska vara inflyttningsklara våren 2023. Samtal förs om ytterligare etableringar i området, säger Joakim Hedin, vd på Bockasjö, i ett pressmeddelande.

För Sportshopens del handlar det om man nu etablerar ett nytt lager- och logistikcenter med tillhörande kontor i Göteborg. Enligt pressmeddelandet är bakgrunden till satsningen att sportmode- och fritidskoncernen har en snabb tillväxt på e-handeln och ser en framtida butiksexpansion med ökade krav på korta ledtider och effektiva leveransflöden. 

— Genom att etablera ett nytt lager och att automatisera kommer vi korta ledtiderna och få en förbättrad service ut till både våra e-handelskunder och våra butiker. Vi minskar dessutom kostnaderna och skapar bättre konsumentupplevelser, kommenterar Johan Andgren, vd för Sportshopen. 

Lars Andersson E-mail:
Publicerad 2022-04-25 09:44 Uppdaterad onsdag, 04 Maj 2022 10:22

Gratis nyhetsbrev varje vecka. Registrera dig nu:

Utkommer helgfria måndagar och torsdagar, utom i juli. Din adress används endast för e-post från Transportnytt. Du kan avbryta prenumerationen när du vill.

Sök här!

Läs Truck- och lagerhandboken på nätet

Senaste Transportnytt

Se årets Logistikkarta

Logistikkartan - med logistikanläggningar och de viktigaste transportvägarna för godset. 96x68 mm, 99 kr.

Logistikkartan2021

Cron Job Starts